neděle 13. září 2009

Awesome

Na svete je jen par veci, ktere jsou awesome :)

Jeskyne, obri roboti, pasovci, bagry, luskouni, velryby, hadi a samozrejme dinosauri.

No a vzhledem k tomu, ze v sobotu jsme v muzeu videli 7/8 techhle veci, tak se da stockholmske prirodovedne muzeum prohlasit za awesome :)

Takova kostra plejtvaka obrovskeho, to se jen tak nevidi.. ne jako u nas v Praze, kde delaji kdovijaky povyk kvuli 20 metrovemu mysokovi. Krom plejtvaka tam byl jeste vorvan, velryba gronska a par mensich velryb. Dokonale.

Cast expozice venovana dinosaurum byla taky kvalitni, i kdyz ne tolik jako velryby. Z vetsich kousku tam byl jenom tyranosaurus a iguanodon. A u stropu zaveseny ichtiosaurus. Serioznich dinosauru se nicmene taky dockame, v rijnu tu bude live show od tvurcu Walking with dinosaurs, od cehoz si slibuju podstatne vic. Ale tak zase ve srovnani s Antroposem bylo i tohle muzeum pokrok. :)

Prohlidku jsme zavrsili IMAXovym filmem o pruzkumu jeskyni. Podle toho co jsem videl, tak jsou nase jeskyne vedle tech v USA docela trpaslici. Chci do USA.

Co na druhe strane neni vubec, ale vubec awesome, jsou svedsti kino distributori.. Dost filmu tu maji se spozdenim tak radove 2 mesice. Napriklad Up, nebo 9. Vyjimkou je domaci produkce, jako treba lesbicke porno natocene za penize z mistniho fondu kinematografie. Asi jsem divny, ale radsi bych videl tu 9. :)

Co se volnocasovych aktivit tyce, tak me taky trochu zklamali. Sice maji studentske odbory, kterych se kazdy povinne musi stat clenem a odvest jim vypalne, ale ty evidentne zase az tak zhave do organizovani nejsou. Activity night, od ktere jsem si sliboval prezentace ruznych skupin venujicich se rozlicnym vecem, byla ve skutecnosti "kdo ma napad, tak at to nejak zalozi, my vam s tim treba pomuzem". Me osobne zajimaly dve veci. Debatni klub, ktery tu byl, ale nejak se rozpadl. A klub deskovek, o kterem se mluvilo, ale nikdy se to nerozjelo. Takze nezbyva nez to vzit do vlastnich rukou a zacit to organizovat. Pocitam, ze mi aspon s propagaci pomuzou.

4 komentáře:

  1. Takže nakonec možná můžeme být vděční za české kinodistributory, na které se tak krásně a často nadává. :) 9 jde zítra v Artu, někdy je možná lepší být v Brně, než kdesi na Severu. :)
    Ale zase tu nemáme pásovce.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak studentské odbory jsou drsné. Někdy jsem si říkal, že za organizování srazů by lidem něco kápnout mělo, ale to chce nějaký měřitelný výstup.

    OdpovědětVymazat
  3. Letos je poslední rok, kdy je příspěvek povinný...bohužel.:) Bez nich ale nedostaneš ani zkoušku, nic, nejede přes to vlak.

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně jsem si představil toho studentskýho Štěcha. :D

    OdpovědětVymazat